Ортомолекулярната терапия - революционно лечение
Ортомолекулярната терапия - революционно лечение / sxc.hu
Ортомолекулярната терапия лекува и рак
39263
Ортомолекулярната терапия лекува и рак
  • Ортомолекулярната терапия лекува и рак

Ортомолекулярната терапия лекува и рак. Става дума за прилагане на лечение с високи дози витамин С, минерали, аминокиселини и витамин В3, които са заложени в основата на ортомолекулярната терапия. "Нямам отношение към конкретния случай, но знам, че има излекуван старозагорец, който e бил с диагноза тумор в стомаха, но след едногодишо третиране с нужните медикаменти, този човек вече е здрав". Този пример приложи психотерапевтът Нина Колева, която е единственият български представител в Интернационалната асоциация по ортомолекулярна медицина със седалище Рим, Италия.

Тя разясни, че до момента в България няма почти никакви сведения за това, с какво се занимава ортомолекулярната медицина и кои болести се повлияват от терапията. "Ортомолекулярната медицина не е нито холистична, нито алтернативна медицина както често е наричана от различни източници. Ортомолекулистите я наричат "комплектна" - нещо като дъщерна фирма на конвенционалната медицина. Държа да подчертая, че аз се занимавам със случаи на психози, шизофрении, аутизъм и други психични заболявания, които се повлияват положително от ортомолекулярното лечение. Нямам намеса в случая с излекувания от рак старозагорец. Не работя в тази сфера.

До края на месеца ще стартира интернет сайт на български език, ortomolecular-novamente.com, който ще дава информация за възможностите, които предлага тази, непозната у нас медицина. "Сайтът ще разрешава конкретни проблеми. Хората ще могат да поставят въпросите си и след консултации, изследвания, наблюдения ще се прилага нужното лечение", обясни Колева.

Oртомолекулярната терапия не изключва традиционното лечение, което се прилага от конвенционалната медицина. Целта е да се намалят постепенно традиционните медикаменти и да се подобри състоянието на пациента, в един момент може психотропните, които приема пациентът, да се спрат напълно. За да се започне едно лечение, първо трябва да се изчисти организмът от вредните вещеста. След което се правят изследвания, за да се установи кои вещества липсват в организма и от кои се съдържат в прекалени количества.