Авиобаза Граф Игнатиево залесява общините Пловдив и Марица
Авиобаза Граф Игнатиево залесява общините Пловдив и Марица / dariknews.bg/ архив

Авиобаза "Граф Игнатиево" организира кампания за залесяване на териториите на община Пловдив и община Марица. Акцентът на еко-акцията е в Граф Игнатиево от 10.15 ч. в новоизграждащ се парк в района на паметника на загиналите. Изготвеният проект за залесяване включва дървесни и различни декоративни храсти и растения. Реализирането му се осъществява със средства, събрани от личния състав на авиобазата, като израз на признателност към населението на селото и доброто сътрудничество между поделението и кметската управа.

Ще присъстват кметът на община Марица Запрян Дачев и представители на общината. В засаждането ще вземат участие командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден гнерал Цанко Стойков, кметът на Граф Игнатиево Иван Семерджиев и военнослужещи от авиобазата заедно с деца от детска градина "Здравец" и основно училище "Граф Игнатиев".

Това е втората инициатива, свързана с отбелязването на кръглата годишнина на базата, след проведената благотворителната фотоизложба под мотото "Криле за всяко дете" в Новотел Пловдив.