Награждават ученолюбиви художници за финал на кампанията „Да сме здрави”
Награждават ученолюбиви художници за финал на кампанията „Да сме здрави” / © снимка: sxc.hu

Изложба на най-добрите рисунки в конкурса „Здравословната храна" ще бъде подредена на откритата сцена на пл „Стефан Стамболов"  по повод Първа пролет. Официалното събитие, което започва в 11 часа, ще отбележи край на четиримесечната кампания за здравословно хранене в детските градини на град Пловдив- „Да сме здрави".

Над 3000 деца от 43 учебни заведения бяха запознати с основните групи храни и нуждата от разнообразие в избора на меню. С много забавни игри и състезания децата усвоиха знанията, които са част от общинската стратегия за борба със затлъстяването.

Днес на сцената ще бъдат отличени най-добрите художници, които най-детайлно са пресъздали научените принципи за здравословно и разнообразно хранене. Спонсорите от Bonduelle ще зарадват творците с MP3 плейъри, и големи опаковки витамини ‘Марсианци"  от  Wallmark ще се грижат за здравето на децата. Пицарии „Верди" ще изненадат всички малчугани от детските градини на Пловдив с талони за безплатно детско меню, съобразено с изискванията за разнообразна храна без консерванти. Финалната изложба е координирана от отдел „Образование" към Община Пловдив и се журира от организаторите на кампанията Лили Бързева и Никола Шопов,  с професионалната оценка на художничката Боряна Краевска.