Наградиха отличените в конкурса От песен в песен
Наградиха отличените в конкурса От песен в песен / Снимка: община Видин

Повече от 30 награди бяха връчени на първото издание на фолклорния конкурс „От песен в песен", който се проведе във Видин. Всички участници, над 140 души, бяха разделени в пет възрастови групи и се представиха в две категории: индивидуални изпълнители и певчески групи. Участниците, от Видин, Монтана, Кула и Бойница, се изявиха в жанровете автентичен и обработен песенен фолклор.

Най-високият приз - специалната награда на кмета на община Видин получи камерен състав към вокална формация „Турлашки напеви - ГПЧЕ П.Богдан" - Монтана, с ръководител Цветан Цветанов. Плакети и дипломи бяха връчени на първите три места,  грамоти - на всички участници. Отличие получи и най-оригиналната носия, а избран от журито изпълнител или състав ще направи професионален запис в Радио Видин. Конкурсът завърши с гала концерт на отличените участници.

Целта на фолклорния конкурс „От песен в песен" е да съхрани и популяризира певческото изкуство на Северозападна България, да се приобщят повече млади хора към фолклора. Организатори са Община Видин, Читалище „Цвят" и СОУ „Св.Св. Кирил и Методий".