Над 40 ученици от ОДК на образователна екскурзия до с. Добърско
Над 40 ученици от ОДК на образователна екскурзия до с. Добърско / снимка: Sofiq Photo Agency

Обединен детски комплекс в Благоевград организира образователна екскурзия до ОУ „Св. Климент Охридски” - с. Добърско. В нея ще участват над 40 ученици от 3 до 7 клас, посещаващи клубовете „Опазване на околната среда”, „Информационни технологии” и „Компютърен еко-свят” към ОДК – Благоевград, съобщи директорът Мая Дамянкина.

Децата ще се срещнат с ученици от Добърско по повод Световния ден на водата и представяне на драматизацията-урок „Приказка за Росинка”, представяща достъпна информация за кръговрата на водата в природата.  Ще бъде прожектиран образователен филм за водата и опазването й.

Екскурзията се финансира по проект „Управител на зелената планета: От деца – за деца” на Европейски информационен център „Europe Direct” – Благоевград, във връзка с Европейската година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция. Идеята е  учениците да имат по-добро отношение към ограничените водни ресусрси на Земята и създаване на култура за нейното опазване и използване.

Ръководители на екскурзията са учителите по „Опазване на околната среда” и „Информационни технологии” от ОДК – Благоевград:  Даниела Мавревска и Кристина Георгиева.