Състоянието на простреляния охранител е стабилно
Състоянието на простреляния охранител е стабилно / www.sxc.hu
Д-р Васислав Петров, директор на болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен
39851
Д-р Васислав Петров, директор на болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен
  • Д-р Васислав Петров, директор на болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен

Стабилно е състоянието на 42-годишния охранител, който бе прострелян при банковия обир и бе опериран в болницата „Д-р Иван Селимински” в Сливен, съобщи пред Дарик директорът на болницата д-р Васислав Петров. Той увери, че няма опасност за живота на пострадалия, който вече е в съзнание и диша самостоятелно.  

Д-р Петров уточни, че в сряда в 17.15 ч. е започнала операцията на Славчо Славов, като при нея са били отворени коремната и гръдна му кухини, тъй като куршумът е проникнал и през двете. При операцията е махнат далакът на човека, зашит е стомахът, защото е бил перфориран, херметизирал се е белият дроб. След като е бил опериран и му е прелята кръв, се е стабилизирал. През нощта е дишал на апарат, но вече диша самостоятелно.

Д-р Петров бе категоричен, че няма пряка опасност за живота на човека, но му престои тежка борба с травмите, които е преживял, с инфекцията, която куршумът е вкарал. Ако всичко върви добре, човекът ще бъде изписан до един месец, като минимум 20 дни ще бъде в лечебното заведение, а може би и повече. Ако се възстанови без по-нататъшни усложнения, Станев ще може да води нормален начин на живот, каза още шефът на сливенската болница.

В операцията са участвали всички хирурзи от областната болница и голяма част от анестезиолозите. Гръдната операция е извършена от началника на гръдна хирургия в областната болница на Стара Загора д-р Владо Чакъров.

Станчо Станев бе прострелян в лявата раменна става от извършителя на банковия обир в центъра на Сливен около 16.00 ч. От банката изразиха благодарност към болницата и екипа, който е оперирал техния колега.