Похитителят от Сливен е минал на психотест преди година
Похитителят от Сливен е минал на психотест преди година / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Щерьо Щерев
39918
Щерьо Щерев
  • Щерьо Щерев

За последно похитителят Стефан Петров Стефанов е минал на психотест преди година. Удостоверението за това, че той е психически стабилен и може да бъде охранител показа Щерьо Щерев - представител на фирмата, в която нападателят е работил. Той уточни, че документът е издаден на 16 март 2010 г. Малко след това Стефан е бил нает от охранителната фирма „Корадо инс".

Щерев разказа още пред Дарик, че похитителят е един от най-добрите му служителите, определи работата му като перфектна, каза, че никога не е бил наказван. На въпрос какво би могло да подтикне Стефан да направи опит за банков обир и да вземе заложници Щерьо Щерев изтъкна фактите, че той е сирак, че няма приятелка и че вече две години не успява да вземе така желаната от него шофьорска книжка.

Щерьо Щерев: „Стефан е едно много добро момче. Един много добър служител, перфектен в работата си. Много хора ще си кажат „добре, като е толкова добър, защо го е направил"? За мен това е една човешка трагедия. През последните 5-6 години няма семейство. Живее сам, няма близка жена до себе си. Той винаги е казвал, „коя ще дойде при мен, сам съм, нямам възможности". Когато го видя, ще му кажа, че това е една огромна грешка. Каквото и да е целял, никога не трябва да употребява оръжието си. Да не се заблуждава, че ще се разминат тези неща. Ще си понесе заслуженото за това, което е извършил".

Запитан как вижда живота на Стефан оттук нататък, Щерев отговори: Животът му се преобърна на 180 градуса. Няма да го оставим, защото не е добре да оставим един млад човек, който няма никого до себе си. Ще бъдем до него, доколкото можем да му помогнем, но не и да го спасяваме от ситуацията. Просто каквото правосъдието реши, това ще бъде".