Кюстендилската болница със Златен печат и Златна значка
Кюстендилската болница със Златен печат и Златна значка / Дарик- Кюстендил, архив

Кюстендилската болница МБАЛ "Д-р Никола Василиев" получи отличията "Златен печат" и "Златна значка". Наградите бяха връчени от Съвета на европейската научна и културна  общност, който отличава научни, културни и бизнес институции за принос към развитието на българската наука, култура и икономика. Церемонията по награждаването се състоя в Националната художествена галерия в столицата.

Номинациите за престижните отличия се правят от известни български учени, творци и бизнесмени с международно признание, които членуват в Съвета на европейската научна и културна общност и Съвета на европейската бизнес общност.
Връченият сертификат дава на болницата почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание.

Сред наградените в различните области бяха още- стоматологичен център, учебно заведение, културен дом, фирма за софтуерни продукти, хореографски ансамбъл.

Носители на отличията сред болниците в България са още- Военно- медицинска академия, Университетската болница "Св. Екатерина", медицинските университети във Варна и Пловдив, многопрофилните болници в Бургас, Кърджали, Враца, Плевен и МБАЛ "Св. София".

С получаването на отличието, кюстендилската болница може да бъде презентирана пред международни институции, в търговските центрове на европейските столици и градовете, притежатели на почетен статут на уникално европейско селище.