Новият стадион ще бъде в Надежда, обяви Бойко Борисов
Новият стадион ще бъде в Надежда, обяви Бойко Борисов / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Стадион Локомотив в столичния квартал „Надежда” най-вероятно ще бъде съборен, а на негово място предстои изграждането на нов стадион, отговарящ на всички изисквания на спортните централи, обяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, съобщи агенция „Фокус”.

Очаква се проектът за стадиона да бъде одобрен от Столичния общински съвет по препоръка на архитекта на София Петър Диков. Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектираха днес строежа на метрото в столицата от станция „Надежда” до станция „Мария Луиза”.

„На 23 юли ще ви поканя на откриването на новата спортна зала на София. Трябва да строим метро, зали, стадиони, южни дъги. Ще започнем строеж на нов стадион в София, защото нямаме стадион, който да отговаря на изискванията”, каза Бойко Борисов, който е и футболист на третодивизионния Витоша Бистрица.

„Представете си, че ни дадат Европейско първенство или друга спортна проява, а ние нямаме къде да я проведем. Затова в кв. „Надежда” при метростанцията ще направим нов стадион”, заяви премиерът.

Припомняме, че към момента Локомотив София не използва своя стадион, който се нуждае от ремонт, а домакинства на националния стадион „Васил Левски”.