Над 100 души чистиха Ксилифор
Над 100 души чистиха Ксилифор / netinfo
Над 100 души чистиха Ксилифор
40306
Над 100 души чистиха Ксилифор
  • Над 100 души чистиха Ксилифор

Над 100 души участваха в пролетното почистване на Ксилифор, организирано от Туристическо дружество „Трапезица- 1902" и Регионалната дирекция на горите - Велико Търново, съобщи Георги Димитров. Секретарят на дружеството уточни, че голяма част включили се в инициативата са били ученици. Заради повече от очакваните участници са почистени не три екопътеки, както бе предварително планирано, а пет.

Над 100 души чистиха Ксилифор
netinfo

Инициативата е по съвместния проект на САЩ и България "Един ден сред природата". Това е един от двайсетте проекта в различни общности в цяла България, провеждани в рамките на инициативата на Корпуса на мира за общественополезен труд по случай двайстата годишнина от основаването на организацията в България.

Гости бяха заместник- консулът на американското посолство у нас Брайън Кортвил и доброволката от Корпуса на мира  Триша Теронес. Брайън Кортвил и председателят на „Трапезица- 1902" адвокат Паскал Паскалев се включиха в засаждането на дръвчета, дарени от Регионалната дирекция на горите, съобщи още Георги Димитров.

Чуйте повече от него в звуковия файл.

Над 100 души чистиха Ксилифор
netinfo