Гора на знанието засадиха деца от Кюстендил
Гора на знанието засадиха деца от Кюстендил / Дарик Кюстендил

Собствена гора залесиха  в жилищно пространство кв. "Запад" в Кюстендил децата от ОДК и представители на община Кюстендил. Засадени бяха 50 широколистни фиданки от растителните видове червен дъб, черница, кестен, явор, ясен и храсти. Зеленият пояс ще бъде буфер за блок 67, разположен непосредствено до главна улица, обясниха озеленители от общинска администрация.

Гора на знанието засадиха деца от Кюстендил
netinfo

"Благодаря ви, че отделихте от ваканцията си, за да дойдете и да засадите тези дървета. Създаденото от нас нарекохме  гората на знанието, защото всички постижения на човечеството се базират на него. Надявам се за в бъдеще да идвате и да поливате своите дръвчета. И един ден Кюстендил да стане още по-прекрасно място за живеене. Да отгледаш едно дърво е също толкова отговорно, колкото да отгледаш дете", каза директорът на ОДК - Кюстендил Бойко Малинов.

Фиданките са предоставени от РДГ -Кюстендил, а теренът е  на община Кюстендил. Поводите за залесителната акция са Седмицата на гората и 50 годишнината от първия полет на човек в Космоса."Събраха се много добри намерения, които ние реализираме", добави Бойко Малинов.

В залесителната акция се включиха заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Кюстендил Виктор Янев и началникът на отдел "Образование и наука"Екатерина Паскалева.

Гора на знанието засадиха деца от Кюстендил
netinfo