Кампанията Заедно за по-чиста природа започва в Димитровград
Кампанията Заедно за по-чиста природа започва в Димитровград / Община Димитровград

С мотото "Заедно за по-чиста природа" от днес в Димитровград стартира традиционната кампания за пролетно почистване. Тя ще продължи до 21 април. И тази година общината обявява конкурс за най-добре почистени дворове на училища, детски градини, междублокови пространства, паркове и зелени площи, като са предвидени предметни награди и допълнително благоустрояване на терените. Специална комисия  ще оценява и класира най-добре представителите се.

И тази година гражданите могат да заявяват чували за събиране на смет и безплатен транспорт на телефоните на фирмата, ангажирана със сметопочистване в Димитровград, съобщи главният еколог Пламен Митков.

На същия телефонен номер, изписан на рекламните материали за кампанията и официалния сайт на общината, хората могат да заяват и желанието си да залесят определени терени, като за целта са осигурени декоративни видове.

Акцията "Лист по лист" за събиране на хартия тази година ще се проведе на 15 април, а събраните средства ще бъдат използвани за благотворителна цел, съобщи Пламен Митков.