Възпитаничка на студио Румина с първа награда и годишна стипендия от музикален конкурс
Възпитаничка на студио Румина с първа награда и годишна стипендия от музикален конкурс / DarikNews.bg
Възпитаничка на студио "Румина" с първа награда и годишна стипендия от музикален конкурс
40515
Възпитаничка на студио "Румина" с първа награда и годишна стипендия от музикален конкурс
Възпитаничка на студио "Румина" с първа награда и годишна стипендия от музикален конкурс
  • Възпитаничка на студио "Румина" с първа награда и годишна стипендия от музикален конкурс
  • Възпитаничка на студио "Румина" с първа награда и годишна стипендия от музикален конкурс

15-годишната великотърновка Ива Ангеличева спечели едногодишна стипендия от Министерството на образованието, науката и младежта. Възпитаничката на студио "Румина" при Военния клуб във Велико Търново се класира на първо място на музикалния конкурс за изпълнители на популярна музика, който се проведе в Пловдив.

Тази победа дава възможност на Ива за втора поредна година да бъде стипендиант на просветното ведомство. Това е второто участие на млади таланти от студио „Румина" в пловдивското музикално състезание. Миналата година стипендии за даровити деца на министерството на образованието са спечелили Ванеса Илиева, Пламен Борисов и отново Ива Ангеличева.

Победата на Ива идва само седмица след като деветокласничката спечели трета награда в националния конкурс „Звездици за Лора" в Свищов, където голямата награда Гран при отиде също при възпитаник на студио „Румина" - Пламен Борисов.

Чуйте в звуковия файл впечатленията на Ива от участието й в двата конкурса. 

Миналата година Ива стана победител в седмото издание на националния конкурс за френска песен "Златен ключ" в Пловдив и по този начин спечели правото да представя България в Амстердам на Международен фестивал на франкофонската песен. Той ще се проведе през май и в момента младата певица подготвя репертоар от френски песни, които ще представи на фестивала в холандската столица, разказа ръководителят на студио "Румина" Румяна Начева.

Чуйте я във втория звуков файл.

11-годишната Василия Стоичкова е донесла още една награда за студио „Румина". Малката изпълнителка е успяла да спечели поощрение от бургаския конкурс „Сезони". Младите таланти на студио "Румина" се подготвят при вокалните педагози Светлин Георгиев и Петя Василева, които работят с децата от началото на тази година.

В края на годината цялото студио ще направи голям джаз концерт. До тогава децата ще се включат в поредица от изяви и участия. Първата е в края на седмицата, когато Пламен Борисов и Василия Стоичкова ще пеят в Руската вечер в атракциона „Калоянова крепост".

Ванеса Илиева пък заминава за Румъния, за да представи България на конкурса „Георги Григорио". Популярната вече изпълнителка от Велико Търново очаква резултат и от предварителната селекция за музикално състезание в Полша, където в предварителния кръг участват 260 песни на певци от 26 страни. Всички те, както и Ванеса, се борят за финала, за който ще бъдат селектирани само 22 песни.