Ученици от Музикалното училище първи в Международен конкурс за китара
Ученици от Музикалното училище първи в Международен конкурс за китара / netinfo

Жеко Жеков и Ивайло Нинчев, възпитаници на бургаското музикално училище са спечелили първите награди в XV-я Международен конкурс за класическа китара"Акад. Марин Големинов", това съобшиха от престижното учебно заведение. Конкурсът се е провел на 9 април в Кюстендил.

Младите музиканти, с преподавател Стоян Маринов, са извоювали призовете съответно във II-ра и III-та възрастова група. Те са спечелили в тежка конкуренция с мнозина китаристи от София, Пловдив, Варна, Казанлък, представители на Сърбия и Русия. Международно жури е оценявало участниците.


Седмица по-рано в рамките на Международна музикална академия „Проф. Саша Попов" - Русе се е провел майсторски клас на изтъкнатия наш цигулар проф. Минчо Минчев. Елизабет Ефтимова от класа на Румяна Драголова бе удостоена с диплом и обявена за стипендиант на курса.

От музикалното училище напомнят за три предстоящи свои концерта. На 16 април от 11 часа в Залата на Областна управа ще е концерта на Рада Чомакова и нейните ученици. На 18 април от 18 часа в Зала „Петя Дубарова" - Морското казино ще е изявата на ученици, участници в предстоящия 9-ти Международен конкурс за немска и австрийска музика "M.A.G.I.C". Ден по - късно от 18.30 часа в залата на Областна управа отново ще може да се насладите на музикални изпълнения на възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров".