Стартира акция Да пуснем корени в България
Стартира акция Да пуснем корени в България / снимки: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

Акция „Да пуснем корени в България” стартира в Благоевград. В над  70 училища от  Благоевградска област ще бъдат засадени различни дървесни видове. Инициативата се организира за четвърта поредна година.

В двора на II ОУ "Димитър Благоев" председателят на Общинския съвет и областен координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигев, заедно с общинския съветник Йордан Андонов посадиха фиданки като символичен призив към всички младежи в областта да начертаят и изградят житейския си и професионален път на родна земя и посадените дръвчета днес да приютяват утре бъдещите поколения.

Стартира акция "Да пуснем корени в България"
netinfo

Традиционно инициативата се провеждаше на местността „Рупите”, но тази година младите ентусиасти са решили  да излязат извън установената рамка и да привлекат още повече съмишленици.

Акцията, организирана от младежката организация на ГЕРБ, се вписва в идеята на Европейската година на доброволчеството, за каквато е обявена настоящата 2011г, а грижата за „зеленото злато” в училищата на територията на Област Благоевград представлява своеобразна доброволческа дейност.