Джудисти от Сливен - на Международен турнир в Гърция
Джудисти от Сливен - на Международен турнир в Гърция / DarikNews.bg

За трета поредна година джудисти от спортен клуб „Еврохолд - Ставен „ - Сливен ще участват в Международен турнир по джудо в гръцкия град Литохоро. 20 състезатели от сливенския клуб ще мерят сили на 16 и 17 април с участници от страни като Гърция, Турция, Румъния и руските републики, съобщи за Дарик изп. директор на клуба Лъчезар Темелков.

Иван Илиев и Елена Григорова, които са и национални състезатели ще участват в Европейското първенство по джудо за мъже и жени на 23 и 24 април в Истанбул, Турция, където състезанието е и за завоюване на квота за олимпиадата в Лондон 2012. „Завоюването трето място от Илиев решава участието му на олимпиадата", коментира още Темелков.

Други важен форум с участие на състезатели от клуб „Еврохолд - Ставен" е световното първенство по джудо за деца в Анкара Турция на 23 и 24 април. Трима са сливенските джудистите, които ще представят страната ни в първенството- Калоян Раднев в категория 55 кг., Веделина Василева - кат. 40 кг и Божидар Темелков в категория 46 кг.