Шофьори останаха без книжки след полицейска акция
Шофьори останаха без книжки след полицейска акция / Дарик Плевен

45 водачи са останали без свидетелства за управление на МПС заради изчерпване на контролни точки след акция на полицията. Тя е проведена от 21.00 до 23.00 часа на 15 април в Плевен, целта е респектиране на хулиганите на пътя и намаляване броя на жертвите при пътни инциденти, уточняват от пресцентъра на МВР.

Акцент на контрола е спазването на разрешената маскимална скорост, ползването на предпазни колани и системите за безопасно превозване на деца, употребата на алкохол и шофирането в нетрезво състояние. Общият брой проверени автомобили само за два часа е 180, а установените нарушения - 47. Контролните органи са съставили 46 акта за административни нарушения и един фиш. От тях за неправоспособност - един акт, за недобро техническо оборудване - един, други 44 акта са съставени за неправоспособност и техническа неизправност.

Пътните полицаи напомнят на водачите, че трябва да съобразяват скоростта с натоварения трафик по улиците, да спазват правилата за безопасно движение и да не забравят да пазят на уязвимите участъци в пътното движение и самите себе си. Засиленият контрол за противодействие на водачите - нарушители ще продължи.