Стартира конкурс  за лого “Земята-нашият чист дом”
Стартира конкурс за лого “Земята-нашият чист дом” / netinfo

Европейски информационен център "Европа директно"- Благоевград и Обединен детски комплекс организират регионален конкурс за лого на тема "Земята-нашият чист дом". 2011 година е обявена за Европейска година на доброволчеството. Идеята на конкурса е да даде художествен израз на отношението на учениците към околната среда и да формира култура за доброволчески дейности, свързани с опазване на природата около нас.

В конкурса участват ученици от всички училища и школи от ІІІ до ХІІ клас в две категории: от III до V клас: проектът за лого е на хартиен носител, във формат не по-голям от А4, техника и бои по избор, и от VI – XI клас:  проектът за лого е в електронен вид, изработен на Corel Draw или Adobe Photoshop. Формати.gif и .jpg (до 800 kb). Проектите са с резолюция минимум 300 dpi.

Всеки проект за лого е базиран на текст, графично изображение или е комбинация от двете, дизайнът на логото е авторски. С проекта, класиран на първо място, ще бъдат изработени рекламни материали и цветно пано в кв. "Вароша".

Наградените и селектирани проекти ще бъдат експонирани на изложба и публикувани на интернет страницата на ЕИЦ „Europe Direct” – Благоевград.

За лого можете да гласувате на телефона на Дарик радио-Благоевград 88 25 88.

Предложенията разгледайте в рубриката "Тема в снимки"