Националите по крикет започнаха с победа световни квалификации
Националите по крикет започнаха с победа световни квалификации / Reuters

Българският национален отбор по крикет започна с победа над Чехия с 4 ръна участието си в световната квалификация за първенството в Шри Ланка през 2012. Мачът се игра във Валбурга, в близост до словенската столица Любляна.

Останалите срещи от турнира се провеждат в австрийското градче Фелден.

Българските крикетьори постигнаха не особено обнадеждаващ резултат в първия ининг, достигайки до 99 ръна, след редовните 20 оувъра при 9 паднали уикета. Най-резултатен в тази част от срещата за родните ни национали бе Стюърт Кларксън. който завърши ининга с 41 ръна. На пръв поглед поставената цел пред Чехия от 100 ръна изглеждаше напълно посилна, но боулингът на българския национален отбор бе на необходимата висота и не позволи на съперника да достигне до повече от 95 точки, които в крайна сметка се оказаха с 4 по-малко от сбора на България.

С най-добри резултати във втория ининг се отличи Паркаш Мишра – 3 взети уикета (15 ръна за противника) и Стюърт Кларксън 2 уикета (8 ръна). Логично за играч на мача бе избран роденият в Австралия, но в момента защитаващ българския герб – Стюърт Кларксън.