550 мажоретки  на Националния фестивал „Мадарски конник
550 мажоретки на Националния фестивал „Мадарски конник / netinfo

Третото издание на Националния фестивал на мажоретния танц „Мадарски  конник" стартира в Шумен днес. Той се провежда под патронажа на кмета на града Красимир Костов. В тазгодишния конкурс ще участват общо 550 мажоретки, разпределени в 22 отбора от 15 града, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Стартът на двудневния фестивал ще бъде даден в 14,30 ч. със  състезателната категория „100 метра дефиле". Представянето на мажоретките ще бъде по пешеходната зона на бул. „Славянски" в отсечката от пл. „България" до пл. „Кристал".

Следобед от 16,45 ч. мажоретните състави ще дефилират  по северното платно на бул. „Славянски"  в отсечката от пл. „Кристал"  до сградата на общината, където в 17,30 кметът Красимир Костов ще открие фестивала.

Състезателната  програма утре е в спортна зала „Младост". Тя ще започне в 9 ч., а  в 16,30 ч. ще бъде награждаването на победителите. Отборите ще се състезават в 4 възрастови групи - до 7, до 11, до 13 и до 14 години.

Категориите, освен  „100 метра дефиле", включват още „Параден корпус", „Традиционал корпус" и „Пом-пон".

В третото издание  на фестивала ще се представят шуменските мажоретки от „Ритмик" на треньорките  Мариола Спасова и Снежана  Иванова, отбор на ІІІ основно училище „Д. Благоев" и шест състава от шуменските детски градини.

Входът за зрителите  в зала „Младост" е свободен.