Колорит спечели Златна четка от Битоля
Колорит спечели Златна четка от Битоля / Колорит

Престижната награда „Златна четка" за колекция е присъдило на арт школа „Колорит" журито на международния конкурс за рисунка „Битоля 2011" в Македония. Тази награда дава възможност на две деца от школата - 13-годишните Магдалена Цветанова и Наталия Гаврилова заедно със своя арт педагог Майя Ананиева, да вземат участие в 30-то юбилейно издание на международния арт фестивал „Малък Битолски Монмартър". Той ще се проведе от 23 до 30 май в град Битоля.

Плевенската школа се е представила с колекция от живописни творби на тема „Принцове и принцеси, царе и царици". В конкурса са взели участие 17 950 творби на деца и младежи от 30 страни от Европа и света. Талантливите деца от „Колорит" печелят високата златна награда за петнадесети пореден път и сега отново се подготвят за успешно представяне на международния пленер в Битоля, където ще участват и ще се състезават 19 творчески екипа  от различни краища на света.

Международната изложба, представяща най-добрите творби от конкурса, ще бъде показана на 23 май в Културния център „Магаза", където тържествено ще бъде открит юбилейния арт форум и ще бъдат връчени наградите на победителите. Ще бъде представен и юбилейния каталог на фестивала.

В него е отделено специално място на арт школа „Колорит" като дългогодишен участник в македонския форум. По покана на Община Плевен в ХГ „Илия Бешков" в нашия град бе представена голяма изложба с избрани творби „Бисери от Малък Битолски Монмартър".

Поздравителен адрес от името на кмета Зеленогорски до директора на международния форум Коста Хаджи Антоновски по повод 30-годишния юбилей  на „Малък Битолски Монмартър" ще поднесе екипът на „Колорит" на тържественото откриване на фестивала.