Засадиха цветя с  формата на логото, победител в конкурса  „Земята – нашият чист дом”
Засадиха цветя с формата на логото, победител в конкурса „Земята – нашият чист дом” / снимка: „Europe Direct”

Празник под надслов „И от мен зависи” се проведе в двора на къща „Техника”, кв. „Вароша”, на който бяха обявени резултатите от регионалния конкурс за лого „Земята – нашият чист дом”.

На събитието бяха наградени участниците в регионалния конкурс за лого на тема «Земята – нашият чист дом», организиран от ЕИЦ „Europe Direct” – Благоевград и Обединен детски комплекс по повод Европейската година на доброволчеството. Първа награда в категорията от 3 до 5 клас за лого на хартиен носител спечели Веселин Деливерски - ученик в  4 клас от 5 СОУ, а в категорията от 6 до 11 клас наградата спечели Ванеса Терзийска – ученичка в 11 клас от СОУИЧЕ «Климент Охридски». Специалната награда от гласуването на региоаналната страница на сайта на Дарик Dariknews.bg получи Катрин Спасова Аждерова – ученичка в 4 клас от 5 СОУ. Всички деца получиха сертификати за участие и заедно засадиха цветно пано в кв. "Вароша".

Засадиха цветя с  формата на логото победител в конкурса  Земята  нашият чист дом
netinfo

Конкурсът се провежда и финансира по проект „Управител на зелената планета: И от мен зависи” на Европейския информационен център „Europe Direct” – Благоевград и има за цел да популяризира международната година на доброволчеството, да стимулира интереса на участниците към опознаването и опазването на богатото биоразнообразие около нас.