Театралите от Дебелец обраха наградите на международен фестивал
Театралите от Дебелец обраха наградите на международен фестивал / netinfo

Театралният състав при читалище „Съгласие" в Дебелец спечели няколко големи награди от Международния театрален фестивал на любителските комедийни театри в Тополовград. Трупата представи спектакъла си „Господин Балкански", за който получи специалната награда на Министерството на културата.

За ролята си на Бай Ганьо Симеон Иванов спечели първа награда за главна мъжка роля и специална награда за най-ярко сценично присъствие. Режисьор на спектакъла е актьорът от търновския театър Милен Иванов, който от 10 години ръководи самодейната трупа в Дебелец.

Най-голямата похвала артистите са получили от председателя на журито Велко Кънев. Актьорът обявил от сцената, че от четири години оценява участниците в този фестивал, но за първи път вижда такава постановка, с толкова изящни и органични образи, на които могат да завидят много професионалисти. Във фестивала са участвали 17 трупи от Сърбия, Македония, Молодова, Гърция, Турция, Хърватско и България.

Театралите от Дебелец ще представят същата постановка и на 14-ия национален фестивал на любителските театри с международно участие в Каварна, който ще се проведе от 2 до 5 юни.