Освободиха зам.-министъра по енергетиката Марий Косев, наследи го Делян Добрев
Освободиха зам.-министъра по енергетиката Марий Косев, наследи го Делян Добрев / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министър-председателят Бойко Борисов освободи Марий Косев от длъжността заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. С друга своя заповед премиерът назначи на негово място за заместник на Трайчо Трайков с ресор енергетика Делян Добрев.

Пред Дарик министър Трайков призна, че отстраняването на Марий Косев е обмисляно отдавна. По думите му от известно време се умува върху възможността дори за двама заместници с ресор енергетика, защото той е много тежък. Пред Дарик Косев изказа мнение, че е отстранен по политически причини. Целия разговор с Марий Косев четете ТУК.

Министър Трайков заяви, че от дълго време се водят разговори с новия му заместник. Премиерът Бойко Борисов описа Делян Добрев като млад, умен, амбициран да се докаже човек. „Направи ми изключително добро впечатление в работата ми с енергийната комисия по време на приемането на закона за възобновяемите източници, тъй като те са приоритет за нас, тъй като зелената енергия е нещо, което много искаме да се случва, но подредено и не така хаотично", коментира той.

Марий Косев бе заместник на Трайчо Трайков с ресор енергетика от юни миналата година. Той зае мястото на Мая Христова, която стана шеф на Българския енергиен холдинг.

По непотвърдена информация в Министерството на земеделието също ще има промени на ниво зам.-министри. От аграрното министерство отрекоха.