Наградиха победителите в кампанията „Аз обичам спорта
Наградиха победителите в кампанията „Аз обичам спорта / снимка:Дарик-Благоевград, Стефан Колев

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов отличи в Благоевград 150 деца, участвали в спортен празник, посветен на Националната кампания „Аз обичам спорта".Церемонията по награждаването се състоя на спортния комплекс „Пирин".

„Изключително ми е приятно, че присъствам на инициатива от кампанията „Аз обичам спорта". Моето желание е тя целогодишно да бъде във вашето ежедневие, защото спортът дава много, но изисква усилие. За спорт са нужни и подходящи условия. Българският спортен тотализатор, съвместно с Министерството на физическото възпитание и спорта, започват реконструкция на лекоатлетическата писта във вашия комплекс. Първата копка ще се състои на 28 май от 12,00 ч.", каза заместник-министърът на участниците в спортната надпревара.

За втора поредна година кампанията на МФВС организира състезания за децата на Благоевград. Учениците от 5-то СОУ „Георги Измирлиев", от ПМГ „Академик Сергей Корольов" и възпитаниците на дома за деца, лишени от родителска грижа „Св. Николай Мирликийски", спортуваха заедно и показаха, че футболът може да интегрира, обединява и сприятелява.

Към тях в празника се присъединиха лекоатлетите на клуб „Джордан", които се включиха в надпревара на троен скок, скок на дължина и спринт. 30 деца от баскетболен клуб „Пирин-Благоевград" организираха турнир по стрийтбаскет, а хандбален клуб „Интер"(Благоевград), клубът по канадска борба „Аrm sport", таекуондо клуб „Фолкън" и шахматен клуб „Виктори" демонстрираха техниката си в съответните спортове.

Официални гости на събитието бяха световният шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев, световният вицешампион Пламен Кисьов, директорът на регионалната дирекция на Българския спортен тотализатор Светлин Бонев и общинският съветник Йордан Андонов.