Сирано дьо Бержерак на Теди Москов взе Аскеер за най-добро представление
Сирано дьо Бержерак на Теди Москов взе Аскеер за най-добро представление / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Спектакъл на Теди Москов отнесе „Аскеер” за най-добро представление
41811
Спектакъл на Теди Москов отнесе „Аскеер” за най-добро представление
  • Спектакъл на Теди Москов отнесе „Аскеер” за най-добро представление

Спектакълът на Теди Москов "Сирано дьо Бержерак", поставен в Народен театър "Иван Вазов", получи "Аскеер" за най-добро представление на тазгодишната церемония по връчването на театралните награди.

Коста Цонев получи "Аскеер" за цялостно творчество. Наградите на Фондация "Аскеер" по традиция бяха връчени в навечерието на 24 май в Театъра на "Българската армия".

Отличието за режисура отиде при Маргарита Младенова за "Зимна приказка" в Театрална работилница "Сфумато". Тя спечели в конкуренция с Александър Морфов и Теди Москов.

Деян Донков взе "Аскеер" за водеща мъжка роля за изпълнението си на Сирано в "Сирано дьо Бержерак" в Народния театър. Конкуренти на Донков в тази категория бяха Валентин Ганев и Мариус Куркински.

За водеща женска роля бе отличена Невена Мандаджиева за ролята на Майката в "Кралицата майка", постановка на Валентин Ганев в Театър 199.

След като заслужено получи "Икар" за ролята на Били Бибит в "Полет над кукувиче гнездо" на режисьора Александър Морфов в Народния театър, Иван Бърнев бе отличен и с "Аскеер" за поддържаща мъжка роля за същия спектакъл.

Гергана Кофарджиева спечели статуетка за поддържаща женска роля за Щиглеца, жена над 70-те, в "Преди/След", постановка на Иван Добчев в Театър "София".

Наградата в категория "Изгряваща звезда" отиде при Павлин Димитров за ролята на Обичащия в "Първа любов", постановка на Нина Боянова.

"Сирано дьо Бержерак" на Теди Москов взе "Аскеер" за найдобро представление
netinfo

"Сирано дьо Бержерак" на Теди Москов взе "Аскеер" за найдобро представление
netinfo