600 таланти на сцените на Утринна звезда в Албена
600 таланти на сцените на Утринна звезда в Албена / netinfo

Албена е домакин за първи път на IV Международен фестивал на изкуствата "Утринна звезда". Събитието е под патронажа на Министерство на културата и се организира от Сдружение Арт академия "Утринна звезда" и Албена.
Фестивалът на изкуствата "Утринна звезда" вече си извоюва популярност сред децата и младежта на България. Това лято в него се представят над 600 момичета и момчета.
Децата се състезават в категории - музика, театрално изкуство, поетичен конкурс, народни танци, мажоретни състави, класически балет, брейк, хип-хоп, стрийт-денс, спортни и латиноамерикански танци, модерен балет, джаз, рок-ен-рол, изобразително изкуство и др.  
Най–добрите ще бъдат отличени от жури и ще вземат участие в гала концерт. Лауреатите от "Утринна звезда" в Банско, Ковачевци и Албена ще вземат участие в заключителен концерт в София, който ще бъде в края на годината.

Фестивалът е отворен за индивидуални участници, читалища, ЦРД, Младежки домове, Дворци на децата, частни школи, студия, клубове , релакс школи и др. Участниците са разделени в 3 категории - до 12 г., над 12 г. и над 20 г.

Целта на организаторите е да се предостави възможност на талантливите деца и възрастни да изявят пълноценно своите заложби.