Наградиха призьорите от първия конкурс Христо Господинов
Наградиха призьорите от първия конкурс Христо Господинов / Дарик Добрич

Връчиха наградите на първото издание на конкурса за млади художници "Христо Господинов". В него се включиха 59 деца от 5 до 18 години, възпитаници на 5 училища и школи в Добрич - ОУ "Хр.Ботев", ОУ "Хр.Смирненски", Частно у-ще "Леонардо да Винчи", ателие "Стела и Дара", СОУ "Л. Каравелов". Инициативата е на Ротари клуб и семейството на добричкия художник. Произведенията на участниците са подредени в кафе-клуб "Галерия" до края на месец юни.

Големите награди заслужиха Дария Кенан, на 14 години, и Вероника Тончева, на 11 години. Камен Ников, на 13 години, получава специален приз за графика. Тримата бяха удостоени и с плакет с лика на Христо Господинов и професионални материали за рисуване.

Наградите за второ и трето място са за Ирена Христова, Руслан Димов, Илиян Тодоров и Венцислав Петков. Връчиха се и 5 поощрения - на Мила Тонева, Кристиян Кръстев, Теодор Минев, Ангелина Дженкова и на 5-годишната Неда Колева - за най-малък участник. Всички включили се в конкурса получиха грамоти, на които е отпечатана експериментална творба на Христо Господинов в компютърния дизайн, от късните му години.

Победителите са определени от жури в състав: Александрина Панайотова /президент на Ротари клуб - Добрич/, Велина Христова /дъщеря/ и Соня Христова /съпруга/ на Христо Господинов, Сашо Серафимов /председател на Сдружението на писателите/ и Режис Прат - художник и преподавател.

Организаторите възнамеряват конкурсът да се провежда всяка година в месеците май и юни, като постепенно да се разрасне за областта, а по-късно и за страната. Планира се и учредяването на специален приз за талантлив млад художник над 18 годишна възраст.