Започна фестивалът Олимпийски надежди
Започна фестивалът Олимпийски надежди / netinfo

С едноминутно мълчание, заради катастрофата на автомагистрала "Тракия", в Албена бе открито четвъртото издание на фестивала "Олимпийски надежди", съобщават от спортния отдел на курортния комплекс. Във форума участват над 500 юноши и девойки от България. За първи път в състезанията се включват и румънски състезатели.

В рамките на два дни ще бъдат определени шампионите в седем вида спорт: плуване, тенис на маса, футбол, баскетбол, лека атлетика, плажен волейбол и плажна борба.
Във футбола участват юношеските отбори на ЦСКА, Черно море, Литекс, Септември, Дунав и Добруджа.

В състезанията по тенис на маса се откроява името на Сибел Исмаилова от Дунав.
В плажната борба участват: Калоян Колев - абсолютен шампион от миналогодишния фестивал в Албена, Дилявер Заид - 2 място в кат. 100 кг в свободния стил на европейско първенство за кадети през 2010 г., Мехмед Заиди - 2 място в кат. 50 кг в свободния стил на европейското първенство за кадети през 2010 г.. Сили в леката атлетика ще премерят: Евгени Василев - комплексен победител в турнир „Тереза Маринова и приятели 2010", Мария Величкова - 3 място на 400 м в държавното първенство при мл. възраст, Николета Митова - 3 място в трибой до 16 год. на държавното първенство през 2010 г., Алекс Василев - 3 място на 800 м в държавно първенство при мл. възраст през 2010 г. В баскетбола участват държавните ни шампиони при юношите и девойките Евроинс Черно море и Черно море Одесос. В плуването в басейна се гмурна националната ни шампионка и рекордьорка Георгия Кадоглу.

Началото на олимпийския фестивал бе поставено с издигането на трибагрениците на България и Румъния, както и на знамето на МОК. Генералният секретар Белчо Горанов пожела на участниците да си тръгнат от курорта с хубави спомени и спортът винаги да остане в сърцата на всички. На церемонията присъства и златният ни медалист от Сеул 1988 г. - боксьорът Ивайло Маринов.