Борисов: Няма да допусна хаос в държавата
Борисов: Няма да допусна хаос в държавата / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Премиерът Бойко Борисов
42701
Премиерът Бойко Борисов
  • Премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов се закани да не проявява никаква политическа толерантност към хората, които целят в държавата да се създаде хаос. „Ако не е това правителство, ще има хаос", обясни Борисов и обеща да не го допуска. Това той каза по време на откриването на Музея на съвременното изкуство в столицата, няколко часа преди депутатите да гласуват вот на недоверие срещу управлението на кабинета.

„Докато в съседни държави по улиците се лее кръв, тук се откриват магистрали, спортни зали и музеи", отбеляза министър-председателят. По думите му обаче това не се харесва на мнозина и именно те целят да дестабилизират държавата.

Ето какво още каза Борисов: „Тези, които искат хаос, трябва да им гарантирам, че няма да го допусна. Днес ще открием още и в Троян нова пречиствателна станция. Това е нещо, което съм им обещал - минимум по две неща на ден да откриваме. И нашите се виждат. Техният три милиарда и половина, четири милиарда излишък....Да ми ги покажат къде са. Едно нещо, ей така построено, керемидка да има. Четири милиарда близо излишък, а ние от първия ден почнахме да плащаме високите пенсии. От първия ден, в който дойдохме на власт. Как не ги е срам? Просто те не са ми приятни да ги гледам, затова няма да отида да им го кажа в парламента. И никаква политическа толерантност няма да имам към тях, защото те искат да ни превърнат в съседните държави. И точно така щеше да изглежда Станишев, както вчера колегата му Папандреу. Щеше да ни обикаля и да се моли, а ние като най-голяма партия извън парламента, щяхме да гледаме как държавата се срутва и банкрутира. Това беше другият вариант освен ГЕРБ да направи правителство на малцинството. И всеки, който има малко акъл, ще се съгласи с мен".