Три награди  за децата на ЦДГ № 25 „Братя Грим
Три награди за децата на ЦДГ № 25 „Братя Грим / Община Шумен

С три награди се завърнаха от ХІІ Международен фестивал "Приказка за теб" децата от ЦДГ № 25 "Братя Грим" в Шумен. Форумът се проведе от 12 до 17 юни във Варна с повече от 1200 участници от България, Полша, Украйна и Казахтан.  Шуменските деца се представиха в раздел театър и раздел танци - информират от общината. Присъдена им бе първа награда за театралната миниатюра "Пепеляшка", първа награда за най-малки участници, както и втора награда в раздел танци.  Нашите деца участват за втори път в този фестивал - миналата година отново взеха три отличия. 

Форумът се организира от НЧ "Възрождение", Сдружение Варненски детско-юношески фестивал "Приказка за теб", Община Варна, Съюз на българските композитори и туристическа фирма "Сириус". В него се изявяват деца  и  в разделите класическа музика, класически танци, поп и джаз пеене, музикален театър, цирк и воден балет.

Участието на децата от ЦДГ № 25 "Братя Грим" - Шумен в тазгодишното издание се осъществи със съдействието на Общински фонд "Култура", с желанието и подкрепата на родителите и учители.