Български ученици се върнаха с призови места от панаири в Ню Йорк и Прага
Български ученици се върнаха с призови места от панаири в Ню Йорк и Прага / снимка: Sofia Photo Agency
Български ученици се върнеха призови места от панаири в Ню Йорк и Прага
42925
Български ученици се върнеха призови места от панаири в Ню Йорк и Прага
  • Български ученици се върнеха призови места от панаири в Ню Йорк и Прага

С 12 призови места от Международния панаир в Ню Йорк, 12 призови от Международния панаир в Прага и множество призови места от Международния панаир в Пловдив бяха отличени български ученици и ръководители на учебно-тренировъчни фирми в чужбина. Министърът на образованието и науката Сергей Игнатов заяви, че това са хората, които някой ден трябва да поемат управлението на страната ни.

По този начин трябва да изглежда българското образование, заяви министър Сергей Игнатов и допълни, че това е мечтата на министерството. "Искаме българското образование да стимулира дръзките, да развива индивида, да бъде практически насочено, учениците да бъдат поставени в такава среда, че сами да добиват своите умения. Тоест, това, което вие правите, е моделът на промяната, която очакваме да стане. Защото вие, ако не бяхте дръзки, развити като индивиди, самостоятелни и практически подготвени, нямаше да ги размажете на всичките тези места, в които сте били", коментира той.

Игнатов изрази надежда в близко бъдеще всяко българско училище да развива предприемачеството. "Това е бъдещето на нашата страна. Нашата задача е да помогнем колкото се може по-бързо тези млади хора да поемат управлението на страната в свои ръце", заяви още министърът.