Бургаски гимнастички с 13 медала от международен турнир
Бургаски гимнастички с 13 медала от международен турнир / netinfo

Отличното представяне на състезателките на клуб по художествена гимнастика "Черноморец" продължава с пълна сила зад граница. В поредното си участие на международния подиум бургаските възпитанички на треньорките Рада Костадинова, Мария Калангерова и Соня Боева спечелиха 13 медала. Отличията гимнастичките извоюваха на международния турнир "Монтенегро къп" в Черна гора, който се проведе в края на месец юни.

В Будва конкуренция на представителките на "Черноморец" бяха гимнастички от Сърбия, Хърватска, Босна и Херциговина, Турция, Израел, Латвия, Естония, Русия, Черна гора и клубове от България.
Златни медали за бургаския клуб спечелиха 8-годишната Александра Боева, а при жените Любомира Байкушева, която оглави класирането в многобоя и на обръч. На бухалки Байкушева се окичи със среброто.
В крайното класиране при най-малките, родени през 2004 г., втори места заеха Петя Грозева и Деница Димитрова. Рая Димова е трета /8 г./, Йоанна Чавдарова е осма при родените през 2002 г.

В групата на 11-годишните Габриела Желязова спечели второ място, а Доника Трндафилова е трета /р. 1999 г./. Носителка на четири отличия стана Киара Маджарова. 13-годишната състезателка се окичи със среброто в многобоя и се класира втора на обръч и въже, докато на Финала на топка се изкачи на третото място.