ЦСКА трябва да плати наем на спортното министерство за концерта Sofia Rocks
ЦСКА трябва да плати наем на спортното министерство за концерта Sofia Rocks / Sofia Photo Agency, архив
Свилен Нейков
43324
Свилен Нейков
  • Свилен Нейков

ЦСКА трябва да плати наем на Министерство на физическото възпитание и спорта за провеждането на концерта "Sofia Rocks" на стадион Българска армия, тъй като клубът не е собственик на стадиона. Това заяви ресорният министър Свилен Нейков във връзка с информацията, че ръководството на ЦСКА е взело 20 хиляди лева от организаторите на концерта като наем за провеждането на събитието.

Концертът с участието на популярни рок и метъл групи като Whitesnake и Judas Priest ще се състои този петък.

От ЦСКА са поели ангажимент до края на юли да изчистят задълженията си към министерството, след което да се договори отдаването на стадиона за използване от футболния клуб, обясни още Нейков. По думите му старите задължения са на обща стойност от около 600 хиляди лева.

„Те го използват, но тече двоен наем на стадиона в този период, така че средствата, които те трябва да изчистят, ще бъдат с двоен наем, мисля че от миналата година от октомври месец. Нямаме специално отношение към тях. Това, което става, е че те обещават едни срокове, след което това нещо не се случва. Забавяме се във времето и то не по наша вина", обясни спортният министър за продължаващото ползване на стадиона, въпреки неспазените ангажименти.