Отново автомоделно състезание в Русе през почивните дни
Отново автомоделно състезание в Русе през почивните дни / teamkinetic

На 16-ти и 17-ти юли, на пистата на новия митнически терминал в град Русе, ще се проведе международния турнир Kinetuc Cup – July 2011 за автомодели с електрически и бензинови двигатели. В надпреварата се очаква да се включат състезатели  от всички клубове в страната, както и от Румъния и Гърция.

Това е поредното събитие, което русенския Модел клуб Кинетик организира през тази календарна година. Интересното в случая е, че освен традиционно представените в русенски състезания, автомодели с електрическо задвижване, ще се състезават и автомодели с бензинови двигатели – доста по-атрактивни за публиката. Състезанието ще се проведе в класовете - Electric Stock Beginners, Electric Super Stock, Electric Touring, Electric Team и IC200mm.

От русенският модел клуб Кинетик в надпреварата ще се включат Кристиян Костадинов (6 год.), Мюрел Мехмедов (15 год.), Николай Колев (18 год.), Момчил Димитров (19 год.), Свилен Манев (31 год.) и доаена на състезателите - Тодор Томов (37 год.).

По предварителната програма, в събота /16.07./ ще има свободни и контролирани тренировки, квалификации и първи финал за клас 1:10 Electric Team. В неделя /16.07./ са финалите на всички класове и награждаване на победителите. Подробната програма ще стане известна след получаване на всички заявки за участие и ще бъде публикувана на сайта на организаторите.