Маскирани нападнаха мъж, отровиха го с киселина
Маскирани нападнаха мъж, отровиха го с киселина / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Маскирани нападнаха мъж, отровиха го с киселина
43536
Маскирани нападнаха мъж, отровиха го с киселина
  • Маскирани нападнаха мъж, отровиха го с киселина

Трима мъже нападнаха 59-годишен мъж от димитровградското село Бодрово и напълниха устата му с киселина. По-късно човекът почина в болницата.

Сигнал в полицията, че са приели пациент със симптоми за отравяне, е подаден от Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ. По думите на жертвата - фермерът Димитър Димитров, той бил до чешма край река Каяклийка, между селата Бодрово и Върбица, когато бил нападнат от трима неизвестни с качулки, които му налели в устата парлива течност.

Пострадалият първоначално е настанен в димитровградската болница, а след това - в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на болницата в Хасково, с опасност за живота. За лечението му е извикан консултант от пловдивската токсикология, според когото се касае за отравяне с киселина от неустановен вид. По-късно Димитров е починал.

В Бодрово хората са потресени от случилото се с техния съселянин. Кънчо Запрянов, който около 22.30 часа го е откарал в димитровградската болница, разказа: „Вечерях и когато свършваха новините, ми подсвирна някой. Той стоеше вътре в колата си гол по слипове, дрехите му бяха на дясната седалка. Запъваше се, не можех да го разбера. Каза да го закарам в болница. Каза ми „киселина" или нещо такова, когато го попитах от какво е болен. Облякох се, взех си книжката и тръгнахме. Взехме и племенника му, за да не съм сам. Каза, че трима души са го налели. Попитах го дали са познати, но не ги познавал. Подканвах го да говори, а той само казваше да карам. Той има крави и ракиеният казан е негов. Понякога си носеше в джоба повече пари, има хора, които му дължат на него. Много добър човек беше, помагаше на цялото село".

Друг негов съселянин каза, че подготвяли сватбата на племенника му.

Други новини от Хасково