Софийска вода отново утолява жегата на софиянци
Софийска вода отново утолява жегата на софиянци / netinfo

"Софийска вода" отново ще предлага свежа вода на столичани в специални еко чаши под мотото на кампанията "Утоли жегата!". Очаква се денят да бъде топъл и жителите и гостите на града ще могат да се освежат на нашите два пункта пред Художествената академия и до Гранд хотел България.

По време на горещниците, на 15 и 16 юли, над 2500 софиянци бяха приятно изненадани да се разхладят с чаша прясна софийска вода.

Столичани са добре дошли на един от пунктовете за вода пред Националната художествена академия на бул. "Васил Левски" и пред Гранд хотел България на ул. "Цар Освободител" 4.

С чаша свежа чешмяна вода в горещините ще бъдат посрещани и всички посетители на центровете за обслужване на клиенти на дружеството.

Инициативата на "Софийска вода" е да напомни на столичани колко е важно да се пие вода в топлите дни и е свързана с грижата за здравето и здравословния начин на живот на хората като част от социално отговорните практики на дружеството.

В София пием предимно планински води от Рила, които се събират в язовирите "Искър" и "Бели Искър". Лабораторният изпитвателен комплекс (ЛИК) на "Софийска вода" следи непрекъснато качествените показатели на водата във водопроводната мрежа. Всеки месец ЛИК прави над 10 000 анализа по 50 показателя. Независими външни акредитирани лаборатории извършват радиологичните изследвания на питейната вода.

Според докладите на Столичната регионална здравна инспекция качеството на питейната вода в София напълно съответства на изискванията на европейските стандарти.