Четири „Лайънс клуб”-а от Виена направиха дарение  на Дом „Калинка”
Четири „Лайънс клуб”-а от Виена направиха дарение на Дом „Калинка” / снимка: Община Шумен

Четири „Лайънс клуб"-а от Австрия  направиха дарение на шуменския дом „Калинка", съобщават от община Шумен. То е в размер на 2 500 евро, с които са закупени 50 спални комплекта и три секции с по три модула за трите занимални на дома.

Дарението бе връчено днес на директора на дома Милена Събева от президента на „Лайънс клуб"- Виена  - Европа Петер Харолд. Церемонията  стана в присъствието на кмета Красимир Костов и неговите заместници Митко Киров, Александър Генчев и директора на социалната дирекция Симона Паносиян.

Идеята дарението да се осъществи в Дом „Калинка" е на Петер Харолд, който, както сам казва, познава добре Шумен и кметското ръководство. Инициативите на този род клубове са свързани с подкрепа на деца в неравностойно положение. „Децата имат нужда от цялото ни внимание и подкрепа, така че всички се включиха с радост. Това показва и колко добри са отношенията между Австрия и България, не само в бизнеса, но и в социалната сфера", каза Харолд.

„Лайънс клуб" е световна организация, създадена в САЩ. Всяка страна има собствени клубове. Те се опитват да подпомагат местните дейности чрез различни инициативи за набиране на средства, с които се реализират проекти за подпомагане на социално по-слабите и беззащитните.