Роми ще почистват Осоговската планина
Роми ще почистват Осоговската планина / Дарик Кюстендил

Кметството в кв. "Изток", читалище "Васил Левски" и Центъра за регионално развитие "Рома"  в Кюстендил в събота ще почистват Осоговската планина, в участъка от  местността "Студен кладенец" до "Памука", информира кметският наместник Стефан Лазаров. В акцията ще участват деца с родителите си и  младежи от кв. "Изток"."Мисля, че идеята ни ще има и възпитателен характер, а ще намери и последователи от други неправителствени организации. Целта е, както замърсяваме околната средата, така и да я почистваме. Ще поставим началото и съм сигурен,  че ще имаме успех", обясни Лазаров.Финалът ще са развлекателни и спортни игри в базата на ученическия лагер в местността "Памука". Ще има  футбол, народна топка и надбягване с чували. "Търсим по- емоционални спортове. В мероприятията ще участват и родители", уточни кметският наместник.

Тръгването е в 7 часа в събота на 30-ти юли с автобуси от кв. "Изток" . Могат да се включат и хора от града. "Има деца, които за първи път ще отидат в Осоговската планина. С тенденции сме веднъж месечно да организираме подобни мероприятия", каза и председателят на читалище "Васил Левски" Сашо Кръстев. Поканени са 60 деца и 30 родители. Очаква се голям интерес, както и семейства да използват собствен превоз, за да се включат.

Отпадъците ще се събират в чували, които ще се оставят край пътя и  после ще се транспортират от Общинско предприятие "Чистота".