Втората Детска академия по безопасност се провежда днес в Разград
Втората Детска академия по безопасност се провежда днес в Разград / Радка Минчева, архив

Днес от 9.30 часа на тревното пространство под Пантеона в Градския парк в Разград ще се проведе втората за това лято "Детска академия по безопасност".

Инициативата е на ОДМВР - Разград и е част от проекта "Детска полицейска академия" - припомниха от полицията. Във настоящата смяна на "Еколятото", организирано от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и община Разград, са се записали 110 деца на възраст от 10 до 17 години. Академията за тях се провежда съвместно с ЦУТНТ, БЧК, РИОКОЗ и отдел "Образование"-Разград. За всяко дете ОДМВР отново ще има специална луксозна брошура, в която са поместени правила, съвети и важни телефонни номера, както и "полицейска шапка" - подаръците са факт благодарение на ЕТ "Добрев - Николай Добрев", Амилум България и Балканфарма-Разград. Всички участници ще се радват на демонстрации с полицейско куче и ще участват във викторина, наградите за която са осигурени от ОДМВР и БЧК.

Полицейската академия се провежда в края на всяка смяна от лятната работа на децата в Разград - тази година датите са 15 юли, 29 юли и 12 август. Малките участници се разделят на групи, тъй като обособените секции са четири - КАТ, Пожарна, Гражданска защита и Български червен кръст. В продължение на два часа всички деца преминават през четирите секции, където униформени служители и специалисти предоставят интересна информация за дейността си, практически препоръки и ценни съвети.