Детски празник за учениците от Ресурсен център Стара Загора
Детски празник за учениците от Ресурсен център Стара Загора / Община Стара Загора

Ресурсен център Стара Загора и Общината организират детски празник за учениците със специални образователни потребности. Около 30 деца от областта участват в лятната програма на Ресурсния център. За тях Общината е подготвила безплатно посещение на Залата на смеха в парк „Аязмото", утре сутринта. Проявата е част от стратегията на общинската администрация за социално включване и интеграция на децата и учениците със специални потребности.

Всеки делничен ден от 9 до 12 часа през август с обучението на учениците от начална степен са ангажирани екип от специалисти. В работата си с децата ресурсните учители, психолозите и логопедите наблягат на занимателните игри, усъвършенстването на грубата и фината моторика.

По приятен и забавен начин учениците затвърждават наученото през годината, включват се в заниманията по моделиране, оцветяване, изрязване и апликиране с помощта на специалните средства и технологии, с които разполага Ресурсен център Стара Загора. Децата активно участват в организираните спортни игри, индивидуалните и групови занятия.

Лятната програма на центъра предвижда и изнесени занимания, като веднъж седмично ще се посещават интересни културни, исторически и образователни институции, паркове и природни забележителности.

Заниманията за децата със специални потребности от старозагорска област се организират за втора поредна година, като в тях могат да се влючат и учениците от общообразователните училища. В края на лято 2011 е предвиден и семинар за родители.