Номинират селски кмет в „Търси се ... добрият самарянин
Номинират селски кмет в „Търси се ... добрият самарянин / DarikNews.bg/архив

Кметът на старозагорското село Еленино Съби Димов е номиниран за участие в кампанията „Търси се ... добрият самарянин".

Много са жестовете на благотворителност, милосърдие и подкрепа, които Съби Димов дарява в името на човека, съгражданина, съседа. Редица негови постъпки са доказателство за непрестанна готовност да протяга ръка на нуждаещия се, убедена е журналистката Росица Ранчева, която предлага номинацията.

В началото на годината Димов приютил, с помощта на местното население, клошар. За съжаление, навръх Великден, без да се сбогува и да благодари за грижите, бездомникът изчезнал безследно.

Навръх Черешова Задушница кметът дава подслон и храна на 15-месечно бебе, което е открито ревящо и уплашено на черния път към Християновските гробища. Почти веднага пристигнала полицията, а след тях и родителите на намереното момиченце. Тази история завършва добре, благодарение на адекватната реакция на Димо и жената от селото, която открила детето.

Историите за добрите дела ще бъдат събирани до месец декмеври. Номинации могат да бъдат изпращани на електронна поща advocacy@samaritans.bg.

Кампанията „Търси се...добрият самарянин" се организира от сдружение „Самаряни", медиен партньор на проекта е Дарик радио Стара Загора.