Мъж се самоуби, блъскайки колата си в автобус
Мъж се самоуби, блъскайки колата си в автобус / БГНЕС
Мъж се самоуби блъскайки се с колата си в автобус
44139
Мъж се самоуби блъскайки се с колата си в автобус
  • Мъж се самоуби блъскайки се с колата си в автобус

55-годишен мъж сложи край на живота си, като се блъсна челно с колата си в автобус. При тежкия инцидент, който стана до Сливница, леко пострадаха няколко пътници. От удара автобусът, който е пътувал от Испания за България, се е запалил и е изгорял напълно.

Малко преди 7 часа сутринта 55-годишният мъж съобщил на съпругата си, че е решил да сложи край на живота си, след което излязъл с лекия си автомобил, марка „Ситроен".

Минути по-късно блъснал колата си челно в автобус на фирма Юни

Мъж се самоуби, блъскайки колата си в автобус
netinfo
он-Ивкони, пътуващ от Испания за България. От удара и автобусът, и колата са се запалили.

„Катастрофата е станала на главен път Е-80. Причините за инцидента се установяват, но по данни на съпругата на загиналия при катастрофата мъж, той е заявил пред нея, че има намерение да се самоубие. Най-вероятно това е причината за тежкия инцидент", разказа за Дарик директорът на Областната дирекция на МВР-София комисар Николай Николов.

В автобуса са пътували 43-а пътници и трима шофьори. По време на инцидента автобусът е бил управляван от 36-годишен мъж от Самоков, който е с леки наранявания. Няколко пътници също са пострадали леко. Те са с прорезни рани от счупените стъкла. Пътуващите в рейса са били изведени през прозорците на превозното средство.

Пътниците ще бъдат извозени до град Сливница, където ще им бъдат снети личните данни. Това се налага, тъй като документите на повечето от тях са изгорели при пожара в автобуса.

Мъж се самоуби, блъскайки колата си в автобус
netinfo
Движението в района е отбито по обходни пътища.

На 15 юни при тежка катастрофа с автобус загинаха осем души. Инцидентът стана на магистрала „Тракия" в района за разклона на Хисар. Автобусът марка „Мерцедес", пътуващ от София за Бургас, се преобърна и запали на автомагистрала „Тракия". Тежката катастрофа стана причина за редица проверки на превозваческите фирми.

На 25 юни трактор с прикачено ремарке, управляван от шуменец, блъсна автобус с 34 деца. Инцидентът стана на пътната връзка на главен път Варна - Русе и автомагистрала „Хемус" около 14.55 ч. Полицията тогава установи, че трактористът е употребил алкохол. Концентрацията в кръвта му била 0,40 промила.

35-годишна украинка загина, а седем души бяха приети в болница след катастрофа на автобус на пътя Бургас - Варна. Инцидентът стана малко преди Аспаруховия мост в късния следобед на 6 юли. Автобусът е излязъл от пътя, паднал е в канавка, след което се е обърнал. Той е пътувал от Обзор за Украйна. В автобуса е имало 40 души, като по-голямата част от тях - деца.