В понеделник обявяват причините за катастрофата на магистрала „Тракия”
В понеделник обявяват причините за катастрофата на магистрала „Тракия” / снимка: DarikNews.bg, архив

Техническа неизправност е имал автобусът, който преди 3 месеца катастрофа на автомагистрала "Тракия", в резултат на което загинаха 9 души. Това научи Дарик от прокуратурата. Готова е петорната авто-техническа експертиза, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов. Резултатите ще бъдат представени в понеделник.

Освен автотехническа експертиза, е направена и металоскопна на счупената греда от ходовата част на автобуса.

Няколко дни след катастрофата министърът на регионалното развитие и благоустройството, тогава Росен Плевнелиев, изключи възможността дупка на магистрала "Тракия" да е причинила инцидента с автобуса. Тогава поддържащите фирми бяха категорични, че по магистралите и по пътищата първи клас дупки няма.

При катастрофата на място загинаха осем души. През август жертвите станаха девет, след като в болницата след 50 дни борба за живот почина 46-годишната Албена Узунова от Бургас.

Междувременно шофьорът на автобуса 43-годишният Светослав Димитров бе освободен от работа. Той е работил в бургаската транспортна фирма близо шест години. Димитров е с отнета шофьорска книжка. Той бе освободен от съда срещу парична гаранция от 1000 лева.

Други новини от Пловдив