И за новия строителен министър магистралите остават приоритет
И за новия строителен министър магистралите остават приоритет / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Лиляна Павлова: Строителството на магистралите остава приоритет
44599
Лиляна Павлова: Строителството на магистралите остава приоритет
  • Лиляна Павлова: Строителството на магистралите остава приоритет

Новият строителен министър Лиляна Павлова заяви, след като положи клетва в парламента, че приоритетно остава строителството на автомагистралите. Тя допълни, че вече е дала на премиера Бойко Борисов свои предложения за зам.-министър, какъвто пост заемаше досега. Министърът благодари на всички, които са й гласували доверие и са я подкрепили да заеме поста.

"Смятам, че не можем да говорим за опасност за европари, защото в този програмен период имаме над 1 млрд. за пътна инфраструктура - приоритетната инфраструктура - магистрали и пътища първи клас, и те са налични. Опасност да ги загубим няма", уверена е Павлова.

Тя допълни, че това, което се предвижда като планове и това, с което страната ни разполага като проектна готовност, е, че има готови проекти за финансиране за над 1 млрд. "Така че не само че няма да ги загубим, но ще ни бъдат необходими допълнителни средства", каза тя.

По мнението на Павлова за следващия програмен период е "в наши ръце да преговаряме, включително за увеличаване на бюджетния ресурс", разбира се, при новата перспектива, при новата законодателна рамка на Европейския съюз, по която дебатът тепърва започва. "Ще преговаряме за своите позиции", каза още новият министър на регионалното развитие.

Тя допълни, че именно сега е моментът, начертавайки нова програма с ясни приоритети за големи и мащабни инфраструктурни проекти, защото "трябва да спрем да работим на парче, а да работим в конкретика и с голям мащаб и визия".