Младежи на колела обиколиха исторически обекти в Кюстендилския край
Младежи на колела обиколиха исторически обекти в Кюстендилския край / netinfo

Ентусиасти от Младежкия клуб  към Търговско - промишлената палата в Кюстендил организираха велопоход до къщата-музей на Владимир Димитров- Майстора в село Шишковци. Тръгването бе от Кюстендил, като групата успя само за час да премине разстоянието от областния град до селото на именития художник.

Младежи на колела обиколиха исторически обекти в Кюстендилския край
netinfo

Още при пристигането на младежите са били посрещнати от кметът на Шишковци Климент Терзийски, който първоначално им е показал черквата, строена през далечната 1895 г. В нея още са запазени уникалните надписи от преди 106 години, споделят със задоволство младежите. Веднага след това Терзийски им е показал и къщата-музей на Майстора, където най-подробно им е разказал за живота и творчеството му.

"Много сме доволни , научихме нещо повече за нашия край, за нашето културно наследство", каза един от председателите на Младежкия клуб към Търговско - промишлената палата Драгомир Вачев.

"Целта на мероприятието беше да накараме младите хора да спортуват. Инициативата е част от целогодишната програма на младежкия клуб насочена към спорта и здравето на хората",  каза и Видин Бошнаков, който е сред най-активния от младежите.