Деца рисуват в подкрепа на донорството
Деца рисуват в подкрепа на донорството / dariknews.bg/ архив

Конкурс за детска рисунка се организира по повод Европейския ден на донорството. В него могат да участват както отделни ученици от 7-и до 12-и клас, така и цели паралелки и училища. Няма ограничения в използваната техника и във формата на рисунките. Творбите се приемат до от днес до 15 октомври на адреса на Министерство на здравеопазването: гр. София, пл. „Св. Неделя" № 5, за конкурса в подкрепа на донорството.

Освен рисунките в плика трябва да има и данни за автора - име на участника, адрес и телефон за връзка. Творбите ще се оценяват от 6-членно жури. В европейския ден на донорството - 22 октомври, първите трима победители сред индивидуалните и групови автори ще получат предметни награди - 100, 80 и 70 лв., осигурени от Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция по трансплантациите. Всички рисунки, участвали в конкурса, ще бъдат подредени в изложба. Инициативата е част от Националната кампания в подкрепа на донорството - „Частица от теб може да бъде за някого целия свят".

Организатори са Министерство на здравеопазването и Агенцията по трансплантациите с подкрепата на Българския червен кръст, Национална пациентска организация, Българския съюз на трансплантираните и Нов български университет.