Възпитанички на Румина гостуваха с два рецитала на музикален конкурс в Галац
Възпитанички на Румина гостуваха с два рецитала на музикален конкурс в Галац / Сн. Личен архив

Ванеса Илиева, Ива Ангеличеав и Василия Стоичкова от Детско естрадно студио „Румина" при Военен клуб В. Търново бяха специални гости на 10-то юбилейно издание на Международния конкурс "Синигерово ято" в румънския град Галац.

С песента на композитора Георге Григориу „Етернитате" Ванеса Илиева записа името си като първата българка, участвала в конкурса, на който се пеят само румънски песни. Популярният хит е написан преди доста години специално за незрящия певец Георге Николеску, но продължава да се радва на изключителната любов на публиката.

„Етернитате" донесе на младата търновка още една награда в колекцията й - второ място в най-голямата възрастова група.

В първия състезателен ден Василия Стоичкова (11 год.) изнесе своя минирецитал като поздрав от В. Търново към домакините и гости на конкурса. Тя представи песни на Лили Иванова, Лаура Паузини и Ала Погачова.

С минирецитал в Галац участва и Ива Ангеличева (16 год.) Тя се представи с песни на  Елен Сегара, Лили Иванова и Лайза Минели.

Само след броени дни, на 30 септември, ще бъде открит 9-ят международен конкурс „Сребърна Янтра". Очакват се изпълнители и гости от Италия, Швейцария, Франция, Беларус, Молдова, Сърбия, Македония, Полша и България.