Баща атакува с „памперс бомбички”
Баща атакува с „памперс бомбички” / снимка: snimkapress.com

„Памперс бомбички" е името на първата самостоятелна книга на д-р Димитър Цолов. Стихосбирката на популярния врачански рентгенолог е посветена на синчето му Петър. Момченцето-муза бе на официалното представяне на веселото томче, което се проведе в синята зала на Младежкия дом. Палавникът онагледи смешните случки и неволите, докато татко му разказваше за тях в рими на дошлите гости.

„Станах баща на 33 г. Точно 33 бяха стихотворенията, посветени на Петърчо, когато се свързах с издател, който пожела да издаде книжката. Издадена е в 300 екземпляра и цената й е 3 лева. И всички тези цифри, според мен, имат значение" - коментира авторът. А иначе той не претендира книгата му да е сериозна. Напротив - тя е хумористичен поглед към неволите на младия баща. Затова и подзаглавието й е „ръководство за млади татковци". Събрала е, както казва д-р Цолов, радостта, истерията и агонията на един татко, останал насаме със своя беснеещ син.

„Пожелаваме му никота да не пресъхва извора на творчеството му. А ние ще бъдам до него и ще го обичаме" - призна пред всички съпругата на поета-рентгенолог Борислава Цолова.