Откриха детска градина в Банско
Откриха детска градина в Банско / netinfo

С тържествена литургия бе открита нова детска градина в Банско. Инвестицията за децата в града възлиза на повече от 500 000 лева и представлява модерна и функционална сграда с оборудвани по европейските изисквания кътове за игра, физкултурен и музикален салон, басейн, санитарни помещения, кухненски блок и спални помещения.

Учебното заведение е с капацитет 44 места, като в него ще бъдат приети малчугани на възраст от 1 до 4 годинки. Лентата бе прерязана от градоначалника Александър Краваров и от проектанта на сградата арх. Александър Сандев.

"През последните десет години в Банско все повече се увеличава броят на родените деца, което налага и разширяване на капацитета на детските заведения, за да се задоволят нуждите на всички жители на града. Дай Боже и за в бъдеще да има много дечица и да строим нови градини", каза кметът и благодари на общинските съветници, които гласуваха средствата за изграждането на градината.

Общинарите подариха и нов автомобил "Ситроен", който  от днес ще бъде ползван за нуждите на детска млечна кухня. С новия автомобил ще бъде превозвана храната от кухнята „майка” в Банско, а децата и от Добринище ще получават всеки ден топла храна от млечната кухня за децата си, без да им се налага да пътуват до общинския център.